header

Hjem Aktuelt Bekymret for barnevernet
Bekymret for barnevernet Skriv ut

Fylkesmannen er alvorlig bekymret for situasjonen i barnevernet i Akershus-kommunene. I det siste har de fått tips om flere lovbrudd og skadelig forhold .

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.7296512
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen


Aldri før har Fylkesmannen fulgt opp situasjonen i barnevernet i så mange kommuner som nå.

Flere lovbrudd
Sjef i barne- og familieseksjonen hos Fylkesmannen Tove Narud, er spesielt bekymret for tilstanden i barnevernet i 12 av kommunene i Akershus. Narud har sett flere lovbrudd basert på kommunenes egne innrapporteringer.

? Vi avdekker brudd på barnevernloven og i mange tilfeller er det særlig alvorlig for barna det gjelder, sier Narud til NRK Østlandssendingen.

Narud er spesielt bekymret for saker der barneverntjenesten henlegger bekymringsmeldinger.

Skadelige forhold
Når barnevernet mottar en henvendelse, har de mellom tre og seks måneder på å sette igang tiltak som er nødvendig. Mange kommuner synder mot denne fristen, og barn som allerede er i barnevernet, blir ikke fulgt opp godt nok, ifølge Narud

? Konsekvensen er at barn lever under forhold som er dårlige, sier Narud.